Internetsnelheid verhogen

Internet speed

Traag internet is natuurlijk hartstikke irritant, zeker wanneer jij snel internet gewend bent. Wanneer het internet langzaam werkt, duurt het behoorlijk lang voordat een internetpagina geladen is. Snel even iets opzoeken is er in dat geval dus niet meer bij. Ben jij helemaal klaar met dat trage internet? Dan zoek je mogelijk een oplossing om je internet te versnellen. In dat geval heb je geluk. Wij vertellen je hier namelijk hoe jij je internetsnelheid kunt verhogen.

Wifi-versterker plaatsten

Bij de meeste huizen zit de router in de meterkast. Deze bevindt zich doorgaans op de begane grond. Op deze verdieping is het internet vaak goed. Maar wanneer jij bijvoorbeeld op zolder slaapt of werkt, heb je mogelijk ineens wel bijna geen verbinding. Dat kan kloppen, want je bent dan te ver verwijderd van de router. En hoe verder je weg bent bij het apparaat, hoe lager de signaalsterkte. Hierdoor duurt het vaak ook lang voordat websites of apps geladen zijn. De internetsnelheid is in dat geval relatief simpel te verhogen. Hoe? Door een wifi-versterker te plaatsen. Dit apparaatje doet niets anders dan het wifi-signaal versterken. Steek de stekker van het apparaatje in het stopcontact en je zult zien dat het internet al direct een stuk sneller is.

Problemen met de verbinding

Heb jij in je hele huis een lage internetsnelheid? Dan kan er een probleem zijn met de verbinding. Op vrijwel iedere computer zit tegenwoordig een functie om dit te testen. Ook zijn er diverse websites waar jij de internetsnelheid kunt checken. Zo kun je vrij snel achterhalen waar het probleem zit. En wanneer je eenmaal weet wat het probleem is, kun je direct actie ondernemen. Mogelijkerwijs is een andere bewoner van het huis wel iets aan het downloaden. Hierdoor wordt het internet ook een stuk trager. Vraag hem bijvoorbeeld om dit in de nachtelijke uurtjes te doen, aangezien er dan toch niemand gebruikmaakt van het internet. Op deze manier heb jij overdag geen last van traag internet.

Reset de router

Geeft jouw computer aan dat er geen problemen zijn met de verbinding? En is er ook niemand aan het downloaden? Dan heb je waarschijnlijk geen idee meer wat je nu moet doen. Probeer in eerste instantie eens de stekkers van de router te verwijderen. Op deze manier wordt dit apparaat gereset. Vaak heeft dit een positief effect op de internetsnelheid. Ga er echter niet klakkeloos van uit dat je internet ook daadwerkelijk sneller wordt door de stekkers even te verwijderen. Het kan ook zijn dat het probleem dieper zit. Ook kan er een storing zijn bij je provider. Je kunt eventueel een professional inschakelen om het probleem boven water te krijgen.

Overstappen op glasvezel

In Nederland beschikt een groot aantal huishoudens inmiddels over glasvezel. Althans, wel de huizen in de bevolkte gebieden. Op het platteland is het nog niet overal zo ver, maar het zit er allemaal wel aan te komen. Het grote voordeel van glasvezel is dat de internetsnelheid een stuk hoger licht. Niet alle aanbieders van internet in Nederland werken echter met glasvezel. Wil jij wel gebruikmaken van glasvezel om je internet zo een stuk sneller te maken? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om over te stappen naar glasvezel. Ben jij inmiddels al overgestapt? Dan is je internet waarschijnlijk stukken sneller dan voorheen!