Geld besparen op internetkosten

Internet: we kunnen er vandaag de dag absoluut niet meer zonder. Althans, een groot deel van Nederland niet. Zo beschikken veel mensen over een smartphone of tablet en heeft nagenoeg iedereen een computer. Daarnaast zijn er ook steeds meer apparaten die gebruikmaken van internet, zoals de televisie. Een aantal jaar geleden was dit nog ondenkbaar. Destijds moesten we nog internetten via de telefoonverbinding. Bijzonder onhandig, want je kon dan niet gebeld worden wanneer je op internet zat. Daarnaast ook nog eens heel erg duur, zeker wanneer je het vergelijkt met de internetkosten van tegenwoordig. Toch zit er ook nu nog veel verschil in de prijzen die betaald worden voor internet. Daarom geven wij je hier tips om te besparen op jouw internetabonnement.

Vergelijk verschillende aanbieders

Om te besparen op de uitgaven voor internet, is het belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Veel mensen denken dat dit veel tijd kost. Vaak wordt gedacht dat men hiervoor de sites van talloze internetaanbieders moet bezoeken. Daarom wordt dit lang niet altijd gedaan. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar gaat inmiddels al lang niet meer op. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei handige vergelijkingssites. Hier is het enkel een kwestie van het invullen van jouw voorkeuren. Op basis van deze voorkeuren rolt er vervolgens een overzicht uit. Zo kun je in een oogopslag direct zien wat de mogelijkheden en prijzen zijn. Binnen een mum van tijd heb jij dus een overzicht van de opties bij verschillende internetaanbieders.

Richt je nooit alleen tot de prijs

Het is vrij makkelijk om te besparen op je internetabonnement. Je vergelijkt gewoon even een aantal aanbieders met elkaar en sluit een abonnement af bij de goedkoopste. Hierdoor bespaar jij op maandelijkse basis soms toch wel een paar tientjes. Maar goedkoop internet is echter niet alles. Toch staren veel mensen zich blind op de prijs. Dit is echter niet goed. Waarom niet? Omdat er meer is dan de prijs alleen. Zo hangt de prijs bijvoorbeeld vaak samen met de snelheid van het internet. Bij een goedkoop abonnement ligt de internetsnelheid bijvoorbeeld een stuk lager dan bij een duurder abonnement.

Bekijk wat je nodig hebt

Doordat er nogal wat verschil zit in prijs en internetsnelheid, is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen voor je een abonnement afsluit. Wonen er veel mensen bij jou in huis en zijn er veel apparaten die internet gebruiken? Dan doe je er goed aan een wat ‘zwaarder’ abonnement te kiezen. Het is namelijk behoorlijk irritant wanneer je te maken krijgt met traag internet. Wanneer je met veel mensen tegelijkertijd aan het internetten bent, is deze kans echter wel behoorlijk groot. In dat geval kun je beter voor een wat ‘zwaarder’ pakket gaan. Deze is weliswaar wat duurder, maar er kunnen ook meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet.

Sluit een pakket af

Sommige mensen sluiten internet af bij een andere provider dan waar zij een abonnement voor telefonie en televisie hebben. Dat kan, maar is niet altijd handig. Sterker nog: het kan zelfs fors duurder zijn. Veel aanbieders hebben internet, telefonie en televisie namelijk in één pakket zitten. Dit scheelt natuurlijk een hoop administratie, omdat je maar een contract afsluit bij één aanbieder. Daarnaast is het ook nog eens een stuk goedkoper. Je hebt internet, telefonie en bellen namelijk in één pakket zitten en dat scheelt bij de meeste aanbieders aanzienlijk in de prijs.